Протест в „Кремиковци“: Кози и крави предизвикват катастрофи в столичния квартал

Протест на живеещите в столичния квартал „Кремиковци“. Причината- кози и крави предизвикват катастрофи там, предаде Нова телевизия. Реакция от институциите засега няма. Хората заплашват да затворят „Ботевградско шосе”, за да се задействат държавните органи.

Местните жители изригнаха в недоволство и показаха клипове, на които се вижда как крави се разхождат безнадзорно по улиците около 23 часа. Според тях това става повод за катастрофи в района.

„Претърпях инцидент в петък вечерта. На пътя излязоха две теленца. Няма знаци, неосветено е. Едното от животните пострада и остана на пътя. Никой не се погрижи за него”, разказа потърпевша.

„Останах без кравари. Те бяха бити, уплашиха се и избягаха. От Общината ми се отряза бариерата, която задържаше животните. Ако имам, вина се извинявам”, каза Недялко Костов, който е стопанин на животните.

„Това са незаконни постройки в публична общинска собственост. Кравите и биволите са без марки. Имаме заповед за изземване на общински имот. Заповедите за събаряне са готови”, заяви Лидия Донкова – кмет на район „Кремиковци”.

Протестът е планиран за 18 часа тази вечер.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share