Прокуратурата: Полицайката с марихуаната край Разлог е знаела какво вози

Полицайката Симона Лулеова, която бе хваната с канабис в колата край Разлог, е знаела какво превозва. Това става ясно от събраните доказателства по разследването.

Първо е търсила съдействие по телефон от колега, за да разбере причината за спирането, след това предала ключа за автомобила на бившия си съпруг. Така тя затруднила проверката по реда на Закона за МВР, съобщават от държавното обвинение.

По искане на Районна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 25-годишната полицайка, обвинена за незаконно държане на наркотично вещество

От показанията на свидетелите по делото се установява, че около 14,00 ч. на 28 януари тя управлявала лек автомобил „Фолксваген“, на път от Симитли към Разлог. В района на бензиностанция била спряна за проверка от полицейските служители.

В хода й те открили черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, върху джантата на резервната гума. В него били поставени два по- малки плика, съдържащи суха зелена тревиста маса. При извършен полеви наркотест тя реагирала на канабис. Общото количество на веществото е 475 грама.