Проклятие убива цялото семейство на Елвис Пресли

Проклятие убива цялото семейство на Елвис Пресли

Лиса-Мари Пресли – дъщерята на Краля на рока Елвис Пресли, почина внезапно на 54-годишна възраст. Тя стана поредната жертва на ранна смърт в семейството на Краля на рока. Прокобата е известна сред светските хроникьори като „Проклятието на Елвис“.

Твърде млади от този свят си отиват и баща ѝ, и баба ѝ. Причината за смъртта на Елвис обаче не е животът на рокендрол звезда и свързаните с него пороци. Елвис Пресли не е злоупотребявал с наркотици, а е приемал лекарства, за да се справи с редица вродени заболявания, бе разкрито в книгата „Елвис: Предопределен да умре млад“.

Здравословните проблеми на певеца, които често са обяснявани с последиците от пристрастяване към медикаменти, може да са наследени от бабата и дядото на Пресли по майчина линия. Оказва се, че те са били първи братовчеди. Трима чичовци в семейството на майката на Елвис са починали млади, пише „Гардиън“. Историчката Сали Хьодел, която е и автор на книгата, твърди, че не е случайно това, че майката на Елвис умира на 46 години, а той на 42 г. „Те са имали сходен четиригодишен период на влошаващо се здраве и това е интересно, защото тя не е приемала същите лекарства, които е приемал и той“, казва Хьодел.

Сред заболяванията на Пресли, приписвани на гените му, са дефицит на алфа-1-антитрипсин, който атакува белите дробове и черния дроб, проблеми с дебелото черво, имунен дефицит и безсъние през целия живот. Дъщеря му пък почина след сърдечен арест. Само преди две години тя бе сполетяна от жестока трагедия. Синът ѝ Бенджамин се самоуби само на 27 г. Лиза-Мари Пресли е била омъжена за Майкъл Локууд, Никълъс Кейдж, Майкъл Джексън и Дани Киоу. Освен покойния си син тя има и три дъщери.