Проговори майката, пребила 3-годишната Вики в Перник: Съжалявам, не я мразя…

Майката, пребила 3-годишната си дърщеря Виктория, проговори за причините да посегне на дъщеря си. „Обичам Вики, съжалявам че ударих! Не я мразя!“, каза Катя Никифорова за „България Днес“.

Сагата с побоя над Вики от собствената й майка подлуди цяла България, след като в социалните мрежи изтече видео, в което Катя шамаросва плачещото по гащички момиченце. С мотива, че „таткото ти Денис не те обича, не обича и мен“.

Начаса детето бе изведено от майката с полиция и настанено в приемно семейство, а майката в психиатрична клиника. След което бащата Денис обяви, че си иска дъщеричката и започна дори да се среща всяка седмица с нея в присъствието на социалните служби.

„Още съм тук в клиниката, пия си лекарствата, работя с психолог. Аз също искам да си върна детето. Нямам против Денис да среща с детето, но съм против лъжите, които наговори по мой адрес. Не съм фанатичка, не членувам в секта. И не аз съм искала да изнасили дъщеря си с предмет, както казва той. Денис общуваше с един човек, който искаше да изнасили и мен, и детето му. Затова пуснах клиповете, от които тръгна всичко – защото общуваше с лоши хора, пренебрегваше ни“, разказва Катя. Тя още не знае кога жената ще напусне здравното заведение.

Катя разказа, че съжалява за случилото се и опровергава твърденията на мъжа си, че е пращал по 300 паунда от Англия, където работил. Младата жена е категорична, че излезе ли от психиатрията ще започне да се бори за дъщеричката си.

Тя е възмутена, че детето се среща вече освен с баща си и с баба си по бащина линия.

„Точно тя, бабата на Вики, майката на Денис, ме преби почти веднага след секциото и две години и девет месеца не се сети за внучката си, не я е поглеждала“.

Катя признава, че се е почувствала ужасно, когато социалните са отнели детето й и е осъзнала, че е постъпила лошо. Таткото на Виктория Денис не бе намерен за коментар.