Пробив! Рибар в Куинсланд се натъкна на останки от изчезналия малайзийски Боинг

Пробив! Рибар в Куинсланд се натъкна на останки от изчезналия малайзийски Боинг

Самолетът MH370 е истинска мистерия от много време и все още е изчезнал. Появи се обаче нова информация, според която останки от летателната машина са били открити от рибар на плаж в Куинсланд. Боингът, собственост на Малайзийските авиолонии е паднал не далеч от Западна Австралия още в началото на месец март 2014 година. Тогава на борда му е имало 239 души.

Самолетът изчезва, след като рязко сменя курса си. Местоположението му до ден днешен остава истинска загадка. Преди дни рибарят Мик Елкът съобщава, че се е натъкнал на останки от изчезналата машина Боинг 777 на далечен плаж. Рибарят прави снимки, които публикува в интернет, за да покаже находката си. Според него той е попаднал на крило на самолет, покрито с много пясък и черупки.

Първоначално всъщност Мик е мислел, че това са останки от яхта, но по-късно е разбрал, че греши и става въпрос за митичния MH370. Потребители в социалните мрежи предполагат същото – че останките са на изчезналия преди повече от 6 години самолет.

Авиационни експерти обаче не са съгласни с мненията и казват, че частта може да е от друг самолет. Вече повече от 6 години не е ясно какво точно се е случил със самолета, изчезнал през 2014 година и хората, които са били на борда му. Към днешна дата официалното разследване по казуса е приключило, а близките на изчезналите все още търсят отговори на въпросите си.

Според официалната версия самолетът е потънал в южната част на Индийски океан. Въпреки че експедиции, водолази и специални машини са проверявали района внимателно няколко пъти, отломки не са открити. Защото не са открити черните кутии на машината, не е ясно какво се е случило и каква е причината, както за смяната на курса, така и за изчезването на летателната машина.

Изводите са направени на база на данните, събрани от сателити. Предлага се парична награда от близки на изчезналите за каквато и да е информация за трагедията. За жалост, нищо ново не се знае покрай тази огромна и трагична мистерия.