Приятел на Шуми: Дал съм дума да не говоря

Приятел на Шуми: Дал съм дума да не говоря

Един от най-близките приятели на Михаел Шумахер – бившият автомобилен състезател Лука Бадоер призна, че вижда често легендарния германец, но е дал дума да не изнася информация за състоянието му.

50-годишният италианец, който кара за няколко отбора във Формула 1 в кариерата си, даде интервю за „Кориере дела сера“ по повод юбилея си.

„Това е тема, за която винаги опитвам да говоря с усмивка, напук на нейната трагичност. Михаел е един от най-добрите ми приятели, нашите семейства са изключително близки от много години. Ходихме заедно на ваканции, карахме ски, а през лятото бяхме по плажовете. Децата ни растяха заедно, а Михаел е кръстник на големия ми син Брандо. Синът ми винаги е сочил него за идол и прие много тежко инцидента“, сподели Лука Бадоер.

„Как е Михаел ли? Не мога да говоря по темата, дал съм дума. Често го посещавам. Аз и Жан Тод сме вероятно хората извън семейството, които най-често сме при него. Но не мога да кажа нищо за състоянието му, нито дума. Казвам само – той се бори, както винаги се е борил, защото това е характерът му. И се моля за него и пълното му възстановяване“, отсече Бадоер.