Приемаме с Италия световно по волейбол за младежи

Приемаме с Италия световно по волейбол за младежи

Страхотна новина долетя от Международната федерация по волейбол (FIVB) – България и Италия ще бъдат домакини на световното първенство за младежи под 21 г. през 2021-ва. В двете страни ще се съберат 16-те най-добри отбора на планетата. През 2018-а България и Италия бяха домакини на световното първенство по волейбол и обраха овациите за отличната организация.

„Изключително съм горд и щастлив, че отново ни гласуваха доверие – бе първият коментар на Любо Ганев, президент на федерацията, пред сайта на БФВ. – За нас това е ново огромно предизвикателство и ще го приемем с най-голяма радост, но и отговорност. Ще се справим и ще накараме целия български спорт да се гордее с нас. Още от днес започва работата по организацията.“

Световното за младежи ще е вторият форум на най-високо ниво у нас през 2021 година. През втората половина на август и в началото на септември България ще е един от домакините на европейското първенство за жени заедно с Румъния, Сърбия и Хърватия.

Точните дати на световното все още не са определени. Мачове у нас ще се играят до фаза четвъртфинал. Разпределението на медалите между четирите най-добри ще стане на италианска земя.