Президентът: Резолюцията на ЕП развенча риториката на управляващите

„Аз мисля, че резолюцията развенча пропагандната риторика на управляващите“. Това заяви във Варна президентът на Република България Румен Радев и каза, че трябва да има избори, които да са честни. В морската столица той изнесе лекция пред студенти от Икономическия университет, посветена на предизвикателствата пред младите хора.

Резолюцията на ЕП относно България ясно показа несъстоятелността на твърденията на управляващите за това, че са лицето на България там. По думите му управлението подкопавало устоите на правовата държава и спира развитието й. Обяви недоволните от него граждани, които му искат оставката навсякъде из страната, за зависими.

„Нека всеки излезе, за да изрази своята воля. Тук има и още едно голямо предизвикателството, защото не говорим единствено за недействителни бюлетини, но говорим и за корпоративен, манипулиран вот. Хората, които правят контрапротести са там заради зависимост, страх от загуба на работа или бизнес. Трябва да се справим и с това. Но това ще се случи едва, когато създадем нормални, прозрачни, предвидими условия за правене на бизнес в България“, каза в заключение президентът Радев.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share