Президентът на МОК: Токио 2020 ще има и без ваксина за COVID-19

Президентът на МОК Томас Бах заяви, че Игрите в Токио могат да се проведат следващата година дори без ваксина срещу коронавируса, давайки за пример „Тур дьо Франс“.

„Видно е, че спортът се завръща бавно, но сигурно. Няколко големи събития вече бяха успешно организирани, включително срещи от различните първенства в Япония. Други сложни за организация събития като „Тур дьо Франс“ показаха на нас и на света, че можем да организираме безопасни спортни събития дори без ваксина“, коментира Бах.

Изработването на ваксина и прогрес в бързото тестване обаче „би било от голяма полза“ за провеждането на Токио 2020, добави босът на МОК.

Игрите в японската столица бяха отложени заради пандемията от коронавирус. Планираното откриване е на 23 юли 2021 г.

Томас Бах сподели още, че е невъзможно да направи логистичен план за всеки сценарий, а организаторите няма да бъдат подлагани на натиск за взимането на необмислени изявления относно това как да протече олимпиадата.

„Трябва да работим усилено и разумно, а впоследствие и в подходящия момент да вземем правилните решения. Сигурен съм, че тези олимпийски игри ще се проведат – това ще бъде историческо в различни аспекти, ще бъде успешно и ще го постигнем заедно“, завърши Бах.

Previous post Шеф Андре Токев се завръща в ефир с “Ловци на храна”
Next post Елица Костова отпадна от „Ролан Гарос“ във втория кръг