Предложили Божидар Краев на „Лудогорец“

Предложили Божидар Краев на „Лудогорец“

„Лудогорец“ е получил интересно предложение в последните дни на трансферния прозорец. „Орлите“ са обмисляли да вземат Божидар Краев, който в четвъртък може да се изправи срещу тях с екипа на „Мидтиланд“ в първи мач от груповата фаза на Лига Европа.

От Разград обаче в крайна сметка са отказали, тъй като по това време вече бяха привлекли достатъчен брой атакуващи футболисти и треньорът Валдас Дамбраускас е преценил, че трябва да се привлече дефанзивен халф. Такъв бе взет в лицето на анголския национал Шоу.

Че бившият футболист на „Левски“ има качества, не подлежи на съмнение, но нещо сякаш му пречи да разгърне своя потенциал. Той отиде в „Мидтиланд“ през 2017 г. с големи очаквания. През първия си сезон записа 17 мача и 1 гол, а през втория едва 12, заради което бе пратен под наем в португалския Жил Висенте. Там Краев се представи много силно, като реализира 7 попадения в 30 срещи, като вкара на грандовете в португалския футбол. Така Краев получи още един шанс в „Мидтиланд“ и дори бе титуляр срещу „Лудогорец“ в миналогодишния сблъсък между двата тима. След успеха с 1:0 в Разград той каза и култовото: „Надиграхте ги тотално. Според мен „Лудогорец“ получи риалити чек“.

В течение на сезона Краев пак започна да се озовава на пейката и през пролетта бе отдаден под наем на друг португалски тим – „Фамаликао“. От началото на сезона Божидар Краев не попада в плановете на треньора си Бо Хенриксен, но бе картотекиран за груповата фаза на Лига Европа и скоро може да запише минути. Договорът му с датския тим изтича през юни 2022 г. и тогава той става свободен агент. Наскоро Краев призна, че е отказал две оферти – от „Сарагоса“ и друг клуб.