Появи се планета, двойник на Земята

Появи се планета, двойник на Земята

Земята има планета двойник, която обикаля около Слънцето, но не можем да я видим, защото винаги е зад нашата звезда. Това на пръв поглед фантастично твърдение се потвърждава от изследвания на американски и европейски астрономи.

Техните проучвания сочат, че е напълно възможно зад нашата звезда да се крие планета, която няма как да я видим заради огромното сляпо петно. И тази планета може да е по-голяма дори от гиганта Юпитер, твърдят астрономи пред „Дискавъри ченъл“.

В момента се изследва дали някои аномалии в движението на Слънцето могат да се обяснят с въпросния космически обект, който може да е мистериозната планета Х или някоя друга – въпрос на название. През 2006 г. НАСА пуска апарат, който, обикаляйки около Слънцето, успява да заснеме и част от мъртвото петно.

Там не се вижда никаква планета. Но в същото време много по-голяма част от зоната на невиждане остава скрита. Затова от космическата агенция обмислят пращането на апарат, който да мине зад нашата звезда и да види дали там наистина има обекти. Това обаче ще стане евентуално следващото десетилетие.

Естествено, ловците на извънземни веднага се зарадваха на възможността да обяснят откъде идват пришълците. Ако зад Слънцето наистина се крие друга планета – Антиземя, както някои я наричат, то от нея много по-лесно ще бъде да идват всякакви космически кораби, на които няма да е нужно да се движат със светлинна скорост.