Почти на 100%: „Величие“ бие ГЕРБ в чужбина!

Българите зад граница подредиха по различен начин участниците във вчерашния вот. Това сочат резултатите от протоколите в ЦИК, които вече са обработени над 95%.

При 97.40% обработени протоколи в ЦИК от изборите за Народно събрание Движението за права и свободи е първа политическа сила сред сънародниците ни в чужбина.

ДПС получава подкрепата на 32.77% от гласувалите в чужбина. Втори са ПП-ДБ с 19.11%, следвани от „Възраждане“ с 13.90%. Изненадата на тези избори – партия „Величие“ са четвърти на вота зад граница с 8.48%.

Пети се нареждат победителите от ГЕРБ-СДС със 7.33%. „Има такъв народ“ също прескачат 4-процентовата бариера с 6.20%. Останалите партии не прескачат 4-процентовата бариера.

Голяма част от българите зад граница нямаха право да гласуват за Европейски парламент, защото не покриваха изискването за уседналост в България или друга държава от ЕС.

При 94.59 обработени протоколи в ЦИК от изборите за Европейски парламент първа политическа сила е Продължаваме промяната – Демократична България според сънародниците ни зад граница. ПП-ДБ е получила 27.22% от гласовете в чужбина.

Втора е партия „Възраждане“ с 18.82%, следвана от партия „Величие“ с 10.60%. Четвърти сънародниците ни зад граница са поставили ГЕРБ-СДС с 10.28%, следвани от „Има такъв народ“ с 8.16%.

Останалите политически сили не събират нужните 5,88% за избор на евродепутат.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share