Починалата ученичка имала хронично заболяване, два екипа се борили за живота й

Два екипа от Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас са се борили за живота на 17-годишното момиче, което почина в училище, по време на урок в час. Ученичката от Английската езикова гимназия „Гео Милев” е издъхнала в класната стая пред погледите на ужасените си съученици и на учителката си. По етични съображения, не съобщаваме името на детето.

Момичето е имало хронично заболяване, но не може да се каже на този етап дали това е имало връзка със смъртта му. Ще стане ясно след назначената проверка, каза шефът на Регионалната здравна инспекция в морския град д-р Георги Паздеров. Той отрече някакъв друг инцидент да е бил причина за това девойката да издъхне.

По първоначална информация на момичето му прилошало в клас, а екипите на Спешна помощ са се отзовали за броени минути. Въпреки светкавичната реакция, 17-годишното дете не е могло да било спасено.

„Първият екип е отишъл на място там, след това е отишъл и реанимационен екип, веднага е извикана и полиция. Не говорим изобщо за инцидент, става въпрос за това, че на детето му е прилошало и това е”, каза д-р Паздеров.

„Няма никакво сбиване или каквато и да е подобна драма! Просто на детето му стана лошо и изведнъж припадна. Заради това незабавно викнахме полиция, но уви, беше късно… И децата, и ние, педагозите, сме изключително травмирани и потресени от случилото се. Това е огромна драма за семейството и за всички нас“, каза пред Lupa.bg с треперещ глас директорката Жаклин Нейчева.