Попфолк певици взимат баснословни хонорари за участия по кръчми

Ресторантьори вече вдигат ръце от наглостта и алчността на певиците от лекия жанр, които вдигат хонорарите си всеки месец. В края на 2022 г. голяма част от представителите на фолк бранша вдигнаха тарифите си. Това се случи преди всичко при актуалните имена, Ивана закова един от най-високите хонорари в бранша.

Хора от ресторантьорския бизнес твърдят, че Ивана вече иска 10 бона за участие. Нейната програма е малко по-дълга от тази на останалите колежки и е с продължителност два часа и половина. В сумата са включени и хонорара на бозукарката ѝ Стояна, клавириста Румен и още един певец, който пътува със звездата на фолка, пише Блиц.

Срещу 10 бона хонорар глас извиват още Галена, Преслава и Емануела. Меди и Софи Маринова пък са се оценили на 8 хиляди. Собственици на заведения са категорични, че тези суми нямат избиване, за момента ги канят за имидж, но в най-скоро време и това ще омръзне на хората и ще прекратят това да викат гост-изпълнител.

Вместо това искат да направят сметките в заведението по-достъпни за клиенти, с което да компенсират липсата на звезден изпълнител. „Този балон трябва да се спука все някога. Ние сме България, какви са тези суми, които обявяват. Алчни хора, които не познават парите, не знаят с какви средства преживява българина“, гневи се собственик на кръчма.