Полицайката от с. Баня, заловена с марихуана, остава в ареста

Съдът остави в ареста полицайката Симола Лулеова, която бе хваната с половин килограм марихуана на 28 януари, съобщава прокуратурата.

Защитата на задържаната служителка на МВР и самата тя настояваха да ѝ бъде определена по-лека мярка, за да може да се грижи за 5-годишната си дъщеря и да продължи следването си. Въпреки това съдът в Разлог остави в ареста Симона Лулеова и я върна в следствения арест в Благоевград.

25-годишната полицайка бе спряна с личния ѝ автомобил край Разлог в събота. При проверката шофьорката се легитимирала със служебната си карта на полицай от столичното Седмо РУ. Установено е, че в хода на проверката органите на реда открили черен найлонов плик под кората в багажника, върху джантата на резервната гума. В него били поставени два по-малки плика с марихуана, с общо количество 475 грама.

Събраните доказателства водят до факта, че Лулеова е знаела какво превозва. Първо е потърсила съдействие по телефон от колега за по-бърза проверка. След това предала ключа за автомобила на бившия си съпруг, с което затруднила проверката по реда на Закона за МВР.

Решението на съда ще бъде обжалвано, като роднините на полицайката се надяват на по-лека мярка.