Полицаи излязоха на протест, майки от „Системата ни убива“ им правят контра

Полицаи излязоха на протест, майки от „Системата ни убива“ им правят контра

Протест и контрапротест на жълтите павета в София. Полицаи отново излязоха за увеличение на заплатите си. Те ще продължат със събиранията и през следващата седмица.

На пл. „Народно събрание“ се събират хора за контрапротест срещу полицейската демонстрация с искане за увеличение на заплатите. Контраакцията е организирана от националната инициатива „Системата ни убива“ и протестиращи срещу властта.

„Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест“, се казва в съобщение на инициативата „Системата ни убива“ до медиите. Според организаторите полицаите се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата.

Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система, се посочва още в съобщението. Към тях се присъединяват представители на т. нар. Орлов град и на палатковите лагери при Президентството и Софийския университет.