Политолог: Партията на Слави бележи ръст, Манолова е на ръба да влезе в парламента

През юли и август двете основни партии в страната – ГЕРБ и БСП намалиха своя резултат. Започнаха да растат всички „трети опции”. От август насам, като че ли няма особена промяна. ГЕРБ и БСП се изравниха, расте делът на негласуващите.

„Демократична България” имаше отскок, но сега се наблюдава лека ерозия. ДПС е в традиционно силни стойности. Около ръба остават две формации – тази на Мая Манолова и „Обединени патриоти”. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия политологът Първан Симеонов, в коментар на последното социологическо изследване на „Галъп.“

Той посочи, че партиите с изгледи за влизане в парламента са седем – БСП, ГЕРБ, „Има такъв народ“, ДПС, „Демократична България“, „Изправи се.Бг“ и „Обединени патриоти“, като последните две формации са на ръба.

„В момента се намираме в равнина, дали е плато, след което ще последва по-сериозно стъпало, предстои да видим“, коментира Симеонов.

Според Симеонов партията на Слави Трифонов продължава да показва белези на продължаващ ръст.

„За такъв тип формации подкрепата не е най-твърдата. Тя може да е такава, която може в последния момент с един финален спринт да направи електорални чудеса или да се окаже, че в последния момент подкрепящите партията да не излязат да гласуват”, добави социологът. Всичко зависи от неговата кампания, а той още не е започнал да прави кампания, добави Първан Симеонов.