Политици и спортисти се церят при внучката на лечителката Райна Македонска

Емилия Георгиева е кинезитерапевт, биотехнолог и наследник на известната лечителка от Берковица баба Райна Македонката. Още от 10-годишна започнала да ходи в стаята, където баба ѝ приемала хора, „да пипа болното място“ и да гледа как ги лекува.

Нейни пациенти от години са много известни личности, основно спортисти и футболисти. Славата ѝ е заслужена и затова и някои от първите във властта също са се доверявали на опитните ѝ ръце. „Напипвам определени места по тялото, наричат се биоактивни точки на Вале, разположени са по меридианите, известни от китайската медицина.

С едно пипане се отблокира мястото, продължавам към следващата точка и така по цялото тяло. Не се прави половин или един час масаж, всичко е за 15 минути най-много. Усещам с ръцете си къде има проблем“, обяснява за метода си Емилия.

„Имам всякакви случаи вече – и с патерици идват, и на носилки ми ги карат, даже с линейки, когато не могат да се движат сами. След моята намеса стават и си тръгват, ходейки на краката си“, споделя внучката на Райна Македонска.

„Баба ми беше разкошен човек и добър лечител. Все ни повтаряше да бъдем добри и да помагаме с каквото можем на хората. Живя до 87 г. и до последно приемаше хора в Берковица“, разказва Емилия.