Подобрете мозъчното си кръвообращение с тези три упражнения

За да се подобри еластичността на кръвоносните съдове, които хранят мозъка и са отговорни за притока на кислород към мозъчните клетки, трябва редовно да се правят три лесни упражнения. Гимнастиката на японския лечител Кацудзо Ниши ще ви помогне да увеличите концентрацията и вниманието, да се отървете от главоболието и като цяло ще има благоприятен ефект върху здравето .

Упражненията включват навеждания и завъртане на главата, движения на ръцете и раменете и ритмично дишане с носа. Правете правилно всички упражнения и положителният резултат няма да се забави.

Ползи от мозъчно стимулиращите упражнения

Защо е важно да правите тези упражнения? Факт е, че с възрастта кръвообращението в мозъка се влошава. Причина за това често е заседнал начин на живот, липса на физическа активност, тютюнопушене и преяждане. Състоянието се влошава особено, ако в продължение на няколко часа на ден човек е в една и съща позиция с наклонена настрани глава. С помощта на тези три упражнения, ще бъде възможно не само да се нормализира мозъчната циркулация , но и да се подобри цялостното здраве на тялото.

Прости упражнения за подобряване на мозъчната циркулация

Както споменахме по-горе, комплексът включва три упражнения.

Първото упражнение се прави, както следва:

– Необходимо е да сте в изправен стоеж, гърба и врата също са изправени, но без напрежение. Спуснете ръцете свободно до тялото;

– Вдигнете ръце на нивото на гърдите, сгънете ги в лактите и в същото време стиснете юмруци;

– Докоснете раменете с юмруци, докато накланяте главата така, че брадичката да е притисната към гърдите;

– След това трябва да повдигнете лактите до линията на раменете и бавно да наклоните главата назад;

– Отново поставете лактите на нивото на гърдите и леко наведете главата напред.

Второто упражнение също е много лесно:

– Необходимо е да се заеме същата изходна позиция като при предишното упражнение;

– След това разтворете ръцете отстрани, така че да са на нивото на раменете, сгънете ги в лактите и стиснете юмруци;

– Юмруците трябва да докосват раменете. Започнете да правите едновременни движения с ръце (като задвижвате от раменете) – наляво напред и надясно назад и обратно. Трябва да движите двете ръце едновременно, дори и в различни посоки. Завършете като започнете да въртите ръцете откъм лактите.

Последното упражнение от комплекса се изпълнява, както следва:

– Началната позиция е същата като при двете предишни упражнения;

– Необходимо е да наклоните главата надясно и да я притиснете към рамото, след това наляво и отново да я притиснете към рамото;

– Върнете в първоначалното положение, гледайте право напред, дръжте шията изправена и завъртете главата надясно, след това наляво (без да се накланяте).

Всички движения трябва да се извършват в спокойно темпо, бавно, докато дишате през носа. По време на тренировка не трябва да има дискомфорт. изпълнявайте толкова пъти, колкото ви е удобно, без да се насилвате. Препоръчително е да организирате време поне за две серии от трите упражнения – сутрин и вечер преди сън.

Преди да започнете, може да се консултирате със специалист и да се уверите, че нямате противопоказания, които да пречат за изпълнението на гимнастиката. Тази техника е описана подробно в книгата „Алхимия на здравето“, чийто автор е известният японски лечител Кацудзо Ниши.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share