Пиян дрифтаджия с БМВ върти гуми на „две-три водки“, с малко дете в колата

Пиян дрифтаджия от Пловдив се сдоби с присъда, след като униформени го засекли да върти гуми по бул. „Цариградско шосе“. Около 4 сутринта на 22 август 2019 година той бил спрян с автомобила си „БМВ 320И“. До него пътувала жената, с която живеел, а на задната седалка било нейното малолетно дете, на възраст около 7 години. Детето било без предпазни колани.

По това време по булеварда се движел автопатрул, като на полицаите им направили впечатление, че водачът на автомобила правел опасни маневри, а именно въртял гуми, близо до бензиностанция. Той бил спрян за проверка от полицейските служители.

При извършена проба с техническо средство уредът отчел, че мъжът шофирал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта от 1,76 на хиляда. Установено било, че той не носел в себе си шофьорската си книжка. Пред полицаите заявил, че излязъл, за да си купи цигари, като преди това бил изпил „две – три водки“, а детето го било накарало да върти гумите.

На мъжа му било повдигнато обвинение, а по-рано днес той се изправил пред Районен съд. Магистратите му наложили наказание от 2 години „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим, глоба в размер на 600 лева и лишаване от правоуправление на моторно превозно средство за срок от 2 години и 6 месеца.

До момента пловдивчанинът е бил осъждан няколко пъти, имал е и предходни нарушения на Закона за движение по пътищата.