Пиянски скандал прерасна в бой в БСП

Чутовен пиянски скандал и надпревара за партийни постове прерасна в низък бой между членове на БСП във Варна, съобщи Lupa.bg. Жертва на боя е станал шефът на общинската структура в Долен Чифлик Валентин Вълчев, заради когото е внесена жалба при главния прокурор Иван Гешев.

Обвинението е, че е бил нападнат по поръчение на депутата Иван Иванов по прякор Пилето, а доносът срещу Иванов бил заведен лично от неговия пряк конкурент за поста лидер на БСП-Варна Борислав Гуцанов, разкриха нашите източници.

Всичко тръгнало от заседание на местното Младежко обединение в Долни Чифлик, което трябвало да си избере председател на 20 октомври. Там бил посочен кандидат за мястото, сочен за близък на Гуцанов. Настанал скандал, тъй като мнозинството било съставено от хора на Иванов. Те прекратили заседанието и поискали изясняване на легитимността на кандидатите.

За целта извикали Вълчев, който да посочел кой е действителният председател на комсомолците за общината. След това въпросният местен лидер бил пребит, а приближените на Гуцанов разкрили, че е „поръчан“ от Иванов Пилето.

Според информацията от „Позитано“ 20 обаче Вълчев е бил мъртво пиян и боят е станал извън залата, където се е провеждало въпросното заседание. „Не е ясно кой го е бил и защо“, убедени са в София. Според тях Иванов е натопен умишлено от Гуцанов, тъй като двамата се конкурирали за поста лидер на БСП-Варна.

Тече разследване на ситуацията от органите на МВР.