Пиронкова планира да играе в Австралия, но чака календара

Пиронкова планира да играе в Австралия, но чака календара

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова планира да участва на Откритото първенство на Австралия през януари следващата година, въпреки че все още не е наясно с програмата си за новия сезон.

Пловдивчанката получи приза си за Спортист номер 1 на месец септември в традиционната анкета на Пресклуб „България“, след като достигна до четвъртфиналите на US Open при завръщането си на корта.

Българката обясни, че очаква официалния календар на Женската тенис асоциация, за да състави програмата си. „Имах почивка 3 седмици, а сега отново тренирам в добър ритъм. Очаквам календара и ще преценя. Имам планове за Австралия. Там противоепидемичните мерките ще са изключително сериозни – засега се коментира, че трябва да се изкара 2 седмици карантина, но ще може да се тренира през ова време. Има доста условности. Изчаквам цялата информация, за да реша“, сподели Цвети Пиронкова.

„Благодаря на всички за оказаната чест. Правя това, коeто обичам. Това е най-важното и може би това е причина да го правя успешно“, добави тенисистката по повод наградата.

Колкото до участието й отново в състава на България за „Фед къп“ Пиронкова уточни, че все още не може да се каже дали отборният турнир въобще ще се проведе догодина и затова не може да каже дали ще може да участва.

Цвети не мисли, че има промяна в тениса след завръщането й. „Нивото си е също толкова високо, само има нови имена, които не познавам. Лично аз се чувствах доста уверена при завръщането си, но не смеех да правя прогнози“, върна се към представянето си САЩ Цвети Пиронкова и потвърди, че не прави планове колко дълго още ще остане на корта.

„На този етап се наслаждавам, че отново съм на корта и не си поставям времеви рамки. Може да играя още 10 години, може да играя още два месеца. Живея за момента и това е най-важното“, заяви първата ни ракета при дамите.

Цветана Пиронкова е посланик на турнира Sofia Open, който се провежда в „Арена Армеец“ и сподели, че ще гледа някои от мачовете. „Това е страхотно тенис събитие, както и голяма възможност за българите, които участват“, добави тя.