Пирло критикува “Юве“ след загубата в Португалия

Старши треньорът на италианския футболен гранд „Ювентус“ Андреа Пирло беше критичен към отбора си след загубата с 1:2 от „Порто“ на осминафиналите в Шампионската лига. „Бианконерите“ губеха с 0:2, но Федерико Киеза отбеляза гол, който донякъде внася спокойстввие преди реванша в Торино.

„Не е лесно да реагираш, след като си допуснал гол в самото начало на мача. Играчите загубиха увереност и това им повлия. В края Киеза успя да вкара попадение, което е много важно. Алваро Мората не се чувстваше добре, но имахме нужда от него. След мача му прилоша и трябваше да легне за известно време“, сподели Пирло.

„Порто“ често играе по този начин в Шампионската лига, но в случая ние им позволихме да действат така, както искат. Трябваше по-бързо да движим топката. Съперникът не ни оставяше свободни пространства в центъра и се налагаше да атакуваме основно по фланговете.

Това обаче не е лесно, когато топката се подава бавно. Бяхме добре подготвени, но не започнахме по желания начин. Всичко се усложни и от попадението, което ни вкараха при първата атака към нашата врата. А и „Порто“ е отбор, който по принцип се защитава добре“, добави Пирло.

Previous post Кога разбираме, че сме пристрастени към телефона?
Next post Кошмар: Над 40 хиляди домове са без електричество в Гърция