„Пирин“ победи „Царско село“ в контрола

„Пирин“ победи „Царско село“ в контрола

„Пирин“ (Благоевград) победи „Царско село“ с 1:0 в контролна среща, изиграла се на стадион “Христо Ботев” в Благоевград. Единственото попадение бе дело на Владислав Златинов в 42-ата минута. Това бе първа проверка за тима на Любослав Пенев, докато възпитаниците не Уорън Фийни вече се наложиха над третодивизионния „Марек“ с 5:1. Бившият футболист на Левски Орлин Старокин, който преди няколко дни подписа с „Пирин“, не взе участие в срещата.

Наставникът на „Царско село“ Любослав Пенев сподели, че е доволен от представянето на тима и пожела успех на новия национален селекционер Ясен Петров.

„Аз съм доволен от отбора. Момчетата са натоварени добре и играха добре. Аз ги поздравих и съм доволен от контролата. Играхме срещу силен съперник, който има амбиции за промоция. Вървим добре. Пожелавам успех на Ясен Петров. Няма да му е лесно и предполагам, че го знае. Искам националният отбор да има добри резултати. Като цяло българският футбол трябва да върви нагоре. Очаквам някога да има Конгрес. Не знам какво се случва. Трябва да подобрим всичко, но това се случва само с работа. Без работа и без повторения нещата няма как да се случат. Момчетата са наясно с идеите, които има треньорският щаб“.

Мениджърът на „Пирин“ Уорън Фийни също остана доволен от видяното и коментира привличането на Орлин Старокин.

“Доволен съм. Това е предсезонна подготовка, важно е физическото натоварване, винаги е хубаво да побеждаваш в мачове, но не това е най-важното днес. Ясно е, че сме много рано в подготовката, трябва да сме още по-остри, искаме да играем бърз и остър футбол. С доста работа на терена ще го постигнем.

Не е моя работа да уважаваме мнението на други хора освен моето. Старокин допринася с дълбочина в състава. Играха три момчета под 20 години днес и се представиха добре. Доволен съм от всички футболисти, има дълбочина в състава. Орлин е по-назад с подготовката, има да наваксва, когато това стане, ще го видим и него в игра.

Ако питаш един мениджър, селекцията никога не е приключила. Имаме много млади футболисти, от които съм доволен. Ако има добри варианти на пазара, ще ги погледнем. Юношите се справиха добре и съм доволен от тях.

Основната задача в Сандански е да съберем отбора на едно място, да са заедно момчетата и да работим точно и коректно за предстоящия първи мач във Втора лига”, заяви Фийни.