„Пирин“ изгоря с най-солената глоба за Купата на България

„Пирин“ изгоря с най-солената глоба от мачовете от осмина- и 1/16 финалите на турнира за купата на България през отминалия уикенд, а още по-тревожната новина от вчерашния ден е, че „Левски“ посяга към най-ключовия играч на орлетата от началото на кампанията Максим Ковальов срещу жълти стотинки.

Обидните и нецензурни скандирания против управата на БФС в хода на мача с „Ботев“ /Вр/ струват на клуба 3000 лева, към тази сума Дисципът на централата добавя още 300 лв. за димките по трибуните.

За протестите си срещу Борислав Михайлов и компания столичният „Локомотив“ отнесе два бона, а втородивизионният екзекутор на железничарите „Спартак“ /Вн/ 1500 лв.

Факлите и обгазяването на терена ще струват по 150 лв. на „Черноморец“ /Бс/ и „Бдин“, за същото провинение двойно повече трябва да плати „Берое“, а в добавка заралии са задължени да покрият разходите по възстановяване на щетите на стадион „Георги Бенковски“ във Видин, пише в. „Струма“.

М. Ковальов може да потегли към „Герена“ още тази зима Източници от „Герена“ потвърдиха за интереса на сините към 23-годишния украинец под рамката на пиринци. Ковальов прави фурор в първенството с четирите спасени дузпи и още толкова сухи мрежи в изиграните 17 мача във всички турнири, в които е допуснал 21 гола. Откупната клауза в договора му е в размер на 75 000 евро, а идното лято, когато контрактът му изтича, ще си тръгне без пари.

На „Герена“ в момента разполагат с твърдия титуляр Пламен Андреев, низвергнатия ветеран Николай Михайлов и стража на втория отбор Иван Андонов, който така и не може да хване ръка в представителната гарнитура. На опашката от кандидати за подписа на М. Ковальов обаче се редят още половин дузина наши клубове, които следят под лупа ситуацията и са готови да се включат в наддаването.