Пет партии с отказ за регистрация от ЦИК за вота, сред тях и царската

Пет партии са получили отказ за регистрация за вота от ЦИК. Това става ясно от справка на сайта на комисията, където са качени всички решения по темата.

В сряда изтече крайният срок за подаване на документи за участие в изборите от страна на партиите и коалициите, като такива бяха дали общо 39 формации – 31 партии и 8 коалиции.

Сред една от формациите с отказ от ЦИК е НДСВ, а причината е недостатъчни подписи , след проверката от ГРАО. За целта са нужни поне 2500 подписа от граждани, подкрепящи партията. Но след проверката се е оказало, че валидните имена и подписи на граждани са само 2230. Веднага след това са дадени инструкции за отстраняване на неточностите, но това не е било направено.

Идентичен е случая с партия „България на труда и разума“, чиито валидни данни на граждани в подписката са се оказали 2306. Те също не са изпълнили в срок указанията на ЦИК да предоставят още подписи.

От партия „Движение напред България“ пък не са дали образец от печата си, нито актуална банкова сметка, както и списък на подписите в електронен формат. И към тях ЦИК се е обърнал с нови инструкции, но и те не са ги изпълнили.

Подобно е положението и при партия „Бригада“. Други две формации пък са подали документи в последния момент – „Средна европейска класа“ и „Съюз за отечеството“. При тях също са открити липси, но предвид че заявките са били подадени точно в 17.00 на 17-ти, указания към тях не са давани и ЦИК е постановила отказ. Така „Средна европейска класа“ е подала документи без печат, без електронен списък на подписката, а самата хартиената липсвали имената на гражданите. От „Съюз за отечеството“ също не дали подписката в е-вид, липсвала и актуална банкова сметка.

Previous post Измамник! Столичен зъболекар завлече пациенти с хиляди левове, пренесъл се в Атина
Next post Едва 20 фирми подпомогнати с максималните 150 бона от НАП