Петър Москов: Държавата е слаба и заложник на търговски интереси

Обществото е заложник на невъзможността на държавата да върне здравната система към същността й – това да лекува. Това коментира Петър Москов в сутрешния блок на БНТ.

Сегашното управлението е без ясна иделогия, което казва трябва да сме ние, за да не дойдат комунистите, киментира той. По думите му образнованието е важно. Условието да можеш да напишеш трите си симена на бял лист е задължително, за да можеш да избираш кой да бъде следващия министър-председател, заяви Москов.

Причината КОД да се яви сама на изборите е, че никой не пожела да застане зад програма с принципи за силна държавност и ясно работещи институции, коментира бившият здравен министър Петър Москов, който беше в Реформаторския блок.

„Никой не може да каже, че когато съм казал нещо, не съм го правил“, заяви Москов в отговор на въпрос защо трябва отново да му бъде дадено доверие. По думите му, в НЗОК отивали над 1,5 млрд. лева, които иначе оставали печалба в здравния сектор. Москов продължи и как като казал, че няма да пусне линейка в ромските гета, го направил, въпреки „либералния вой за права“.

„Когато казвам нещо, аз го правя“, убедено каза той.

Не повече от 50% от възможностите на здравната система бяха включени в борбата с коронавируса – държавата е слаба и е заложник на търговски интереси. Имаше между 3 и 5 болници, които изпълниха заповедта на здравния министър 50% от легловата им база да е за COVID-19, обясни Москов.

Previous post Дженифър Брейди стигна първи финал от Шлема
Next post 1246 нови cлучaя нa кoрoнaвируc oт 11 545 теста