Петър Берон: Мутрите са вън – едната е в Белград, другата – в Дубай

Петър Берон: Мутрите са вън – едната е в Белград, другата – в Дубай

Политиката анти нещо не е много плодотворна. Така коментира пред БНТ състава на новия парламент д-р Петър Берон, един от доайените на парламентаризма и демокрацията в България от последните 30 години

Посочи като положителен старт избора на Ива Митева за председател на парламента. „Млад и квалифициран човек, който от първия ден хвана здраво юздите“, заяви д-р Петър Берон.

По думите му призивът „Мутри вън!“ е „хубав“, но запита кои са мутрите.

„В сегашното правителство не виждам мутри, те са вън – едната е в Белград (Цветан Василев – бел.ред.), другата – в Дубай (Васил Божков – бел.ред.). Но както са вън, утре може да бъдат вътре, защото мутрата от Дубай взе 3,2 % от гласовете – почти толкова, колкото борците срещу мутрите, утре ще го видим да цъфне в Народното събрание“, допълни д-р Петър Берон.

Според него „мутри“ са тези, които са разграбили българските заводи. „Нарязаха ги за старо желязо, както и тези, които им ги дадоха“, добави д-р Петър Берон.

Той коментира и решението на парламента от вчера за ревизия на управлението от последните 10 години. „Това е много хубаво нещо, но тези проверки са много сложни, дали ще им стигнат дори и 4 години да направят тази ревизия“, каза още д-р Петър Берон.