Пенсионерка отиде чак до Румъния, за да даде 15 бона на ало измамници

Пенсионерка от град Две могили отиде два пъти до Румъния, за да остави пари на ало измамници. За куриозния случай съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе.

Жертвата е на 74 години и въпреки че веднъж е имало предотвратена телефонна измама спрямо нея, жената пак се оплела в лъжите на алоджиите. Неуспешният им опит да спечелят от нея 4200 лева бил на 4 септември т.г.

На 5 и на 9 септември обаче те отново провели разговори с пенсионерката на стационарния и на мобилния й телефон, като се представили за полицаи. Съгласно договорката с тях жената трябвало да занесе на посочено място на територията на Румъния общо 15 800 лева и златни накити. На двете дати жертвата пътувала до северната ни съседка и оставила исканата сума, като смятала, че така ще помогне на органите на реда да заловят измамниците.

На 25 септември пенсионерката отишла в Районното управление в Две могили и си поискала парите. Тя още си мислела, че е дала сумата на полицията. Така станало ясно за телефонната измама. По случая е образувано досъдебно производство.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share