Пената представи „Стратега“ в Плевен, легендите Пламен Гетов и Цецо Антов го уважиха

Треньор №1 на ХХ век на България – Димитър Пенев, представи биографичната си книга „Стратега“ в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на Световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански, както и от някои от легендарните спортисти на града – футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан Антов.

В зала „Катя Попова“ имаше много почитатели на Пенев, които заедно със съавтора на книгата – Иво Тонков, ги посрещнаха с мощни възгласи: „ЦСКА! ЦСКА!“

„Защо сега ЦСКА, нали сме в Плевен?“, разчупи с шеговито подхвърляне официалната част Пенев.

С Гетов, който е участник на Световното първенство в Мексико през 1986-та и който игра в ЦСКА под ръководството на Стратега от Мировяне, двамата си припомниха доста спомени от миналото и се посмяха. С Антов, разбира се, говориха за баскетбол и за успеха на Спартак Плевен срещу колоса Реал Мадрид.

Димитър Пенев разказа доста интересни случки от своя живот и около написването на „Стратега“, а след това раздаде стотици автографи и се снима с присъстващите на събитието. Той беше приветстван от кмета Георг Спартански, който му подари почетния знак на Плевен и бутилка маркова ракия.

„Благодаря ви, че ме помните и ме уважихте“, сподели за финал пред хората Пенев. Водещ на събитието беше актьорът Веселин Плачков, а в залата присъства и половинката му – певицата Мариана Попова.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share