Пеле към Марадона: Ти беше гений, който омагьоса света! Обичам те

Бразилската легенда Пеле използва социалните мрежи, за да изрази емоциите си с дълъг пост седмица след новината за смъртта на Диего Армандо Марадона.

„Днес минаха седем дни, откакто си замина. Много хора обичаха да ни сравняват през целия ни живот. Ти беше гений, който омагьоса света. Магьосник с топката в краката си. Истинска легенда. Но преди всичко това за мен винаги ще бъдеш страхотен приятел с още по-голямо сърце.

Днес знам, че светът би бил много по-добър, ако можем да се сравняваме по-малко и да започнем да се възхищаваме повече един на друг. И така, искам да кажа, че си несравним. Твоята траектория бе белязана от честност.

И по твоя уникален и особен начин, ти ни научи, че трябва да обичаме и да казваме „Обичам те“ много по-често. Ранното ти напускане на този свят не ми позволи да ти го кажа, затова просто ще напиша: Обичам те, Диего! Моят страхотен приятел, благодаря ти много за цялото ни пътуване.

Един ден, в Рая, ще играем заедно в един и същи отбор. И това ще бъде първият път, когато вдигам юмрук във въздуха триумфално на терена без да празнувам гол. Ще бъде, защото най-сетне мога да те прегърна отново“, написа великият Пеле.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share