„Паяк“ вдигна „Ситроен“ с чужди номера, собственикът му отнесе глоба от 1000 лв.

Шофьор отнесе глоба от 1000 лева за управление на нерегистриран автомобил с използване на регистрационни номера от други превозни средства. Делото бе гледано в Районният съд във Варна и приключи с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение.

За всяко от деянията – управление на моторно превозно средство, нерегистрирано по предвидения от закона ред, както и за използване на регистрационни табели от други автомобили, бяха определени отделни наказания. 34-годишният подсъдим бе осъден да изтърпи най-тежкото от тях – глоба от 1000 лева.

Всичко започва с това, че той паркирал ползвания от него „Ситроен“ на забранено за престой място във Варна, в зона, контролирана от техническо средство тип „паяк“. Нарушението било регистрирано от дежурен автопатрул на Общинска полиция – Варна.

При справка се установило, че лекият автомобил „Ситроен“ е спрян от движение. Поставените му регистрационни табели се оказали от други два автомобила, обявени за издирване от собствениците им. По каналня ред е извикан „паяк“, който репатрирал нередовния автомобил на общинския наказателен паркинг под Аспарухов мост.

Там собственикът бил глобен за неправилното паркиране, а след това срещу него е започнало разследване за управление на нерегистриран автомобил с използването на регистрационни номера от други превозни средства. Постигнатото в съдебна зала споразумение е окончателно и влиза в сила веднага.

Освен глобата от 1000 лева, в тежест на подсъдимия са и направените по делото разноски, уточняват от Районния съд.