Панчугов: Никой не иска избори и въпреки това са неспособни да го направят

Ако отидем на други избори, няма да се промени нищо съществено от това, което наблюдаваме сега. Единственото, което ще се промени, е, че политическите формации ще са в едно менгеме, в което те знаят, че няма да имат никакъв полезен ход. Защото този, който каже – „Ние отново няма да правим правителство“ ще претърпи една огромна електорална щета, примерно на местните избори“, заяви в „Денят започва“ социологът Евелина Славкова.

Според политолога Христо Панчугов няма истинска необходимост, ако няма условия за правителство, да има правителство.

„Партиите в момента не дават никакви свидетелства, че имат желание да свършат нещо – да анализират проблема и дадат решение съответно“, посочи Христо Панчугов.

По думите му истинският проблем на този парламент е, че се е „хванал в капана“, който работи от лятото на миналата година.

„Никой не иска избори, всички искат да съставят правителство и въпреки това са неспособни да го направят“, допълни Христо Панчугов.

„Видимо е, че президентът се опитва да даде възможност на този парламент да свърши нещо, най-малкото, защото се намираме в специфичен момент, който изисква разговор за приемане на бюджета, което смятам, че ще бъде доста сериозен „препъникамък“. Особено, ако продължава да витае усещането за предсрочни избори. Представете си какво наддаване ще бъде от всяка една политическа формация за този бюджет“, коментира Евелина Славкова.

Според нея същественият разговор е в парламента между политическите формации, които са част от Народното събрание.

„Но за жалост подобен разговор не тече. Контактните групи ще направят нещо полезно, за да има правителство“, каза още Евелина Славкова.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share