Панев: Пеевски може да се окаже пречка за промените в Конституцията

„Имаме достатъчно публична информация от последните години, че господин Сарафов не е подходящ за тази длъжност, както не беше и Гешев. Наясно сме, че прокурорската колегия в този състав трудно ще произведе коренно различен резултат“, каза Владислав Панев в ефира на bTV.

По думите му той трябва да бъде различен, по-смислен и да взема решения, които са в полза на съдебната система и обществото, а не конюнктурни.

„В момента съставът е пропит от политика. 11 члена на ВСС са избрани от предишното дълго Народно събрание, което е проблем“, подчерта зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ

По думите му парламентарната квота във ВСС е доминирана от представители от ГЕБР и ДПС. „Най-вероятно има политическо влияние в нея“, заяви Панев.

Според него съдебната реформа не е смята на един човек, а промяната на функциите на фигурната.

„Струва ми се, че доста голяма предизвикателство. Смятам, че ще бъде трудна работата на конституционната комисия“, коментира той членството на Делян Пеевски в конституционната комисия в НС.

Панев обясни, че мнението му за Делян Пеевски не се е променило. „Може да се окаже пречка за промените в Конституцията“, заяви Панев.

По думите му все още имало недоверие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, но се учили да комуникират.