Пандемията изкара на мода кокошкарските гражби

Пандемията изкара на мода кокошкарските гражби

От старта на пандемията се отчита бум на кокошкарските кражби. Апашите дебнат и отмъкват до каквото се докопат и то без много да му мислят. От бързане и недоглеждане дори се крадат касови бележки. Сред интересните удари на кокошкарите са дрехи, алкохол, цигари, салами, бебешки колички, дори грозде и зелки.

Борбата за оцеляване е безмилостно жестока. Мода сред кокошкарите стана и разбиването на кафе-автомати, където, ако имат късмет, удрят седмичния оборот, но не повече от 100-150 лв.

Само за последните 48 часа край Пловдив има две разкрити кражби, сочи официалната информация от полицията. Колко са неразкритите, не е ясно.

В четвъртък апаши отмъкнали два велосипеда от от двора на къща на ул. „Ген. Гурко“ в Кричим. В същия ден пък от къща в село Куртово Конаре изчезнали кабели за електрожен и ключ за кола. Полицията в Стамболийски се задействала светкавично и задържали крадците. Оказало се, че мъже на възраст 20 и 30 години отмъкнали колелетата, а пък по-младият извършил и втората кражба, намирайки си за съдружник непълнолетно момче.

Откраднатото е върнато на собствениците, а крадците са в ареста.