Пак старата измама! Румънци пробутват фалшиво злато за бензин!

Магистрална измама, известна у нас от близкото минало, пак започва за дебне наивници. В Пазарджишко са плъзнали измамници, правещи се на закъсали за гориво румънци.

Когато някой спре, за да предложи помощ, измамниците се правят, че нямат пари и опитват да му продадат „златен“ пръстен на съмнително ниска цена. Златото всъщност е най-обикновено тенеке.

За измамата предупреждават две жени в социалната мрежа, пише glasnews.

„Пазарджик – Пловдив (на отбивката преди кръговото за Мало Конаре) две коли на аварийни, представят се за румънци, които са закъсали за гориво и предлагат на хората златен пръстен за пари! Не им давайте нищо! Поредната измама!,“ пише Ивелина Кръстанова .

„На разклона за Юнаците има закъсали „чужденци“. Дават златен пръстен за пари за гориво. Внимавайте!,“ написа иТаня Василева.

„Преди години пак бяха плъзнали тогава освен пари искаха гориво, масло или кой каквото даде,“ коментира мъж.

„Тези номера минаваха преди години, доста хора изгоряха!“

„Аз спрях, че махаше все едно има проблем и бързах за работа, ама веднага го разбрах, понеже в Унгария правят същия номер, даже „айфони“ продават. Иначе, щях да звънна на милицията и да дойдат, понеже може да изгори някой наивен.“, споделя опита си друга водачка, срещнала се лице в лице с измамата.