Пак скоростни рекорди в Пловдив, двама летят с над 170 км/ч

В съботния ден камерите на пловдивската пътна полиция са заснели двама шофьори да карат кола с над 170 км в час, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив.

30-годишен водач на БМВ е заснет да шофира със скорост от 170 км/ч по един от градските булеварди. Той има 11 г. шофьорски стаж, като през това време е санкциониран 9 пъти, 4 от съставените му фишове са за превишена скорост и два – за неспазване на пътни знаци. По негова вина е станало и пътно транспортно произшествие. Санкцията, която служителите на реда ще му наложат, е 3 месеца лишаване от правоуправление и глоба от 1350 лв.

По-слабият трафик по улиците на града в почивния ден явно предразполага любителите на високи скорости, без да се замислят за опасностите, които ги дебнат на пътя.

Близо час и половина след като 30-годишният водач е заснет да шофира със скорост от 170 км/ч, рекордът му бе задминат от друг пловдивчанин със 181 км/ч. Така само за по-малко от два часа двама мъже ще останат без книжка за три месеца и ще платят глоба. Проверките, свързани с нарушенията на скоростните режими, продължават, а от полицията са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към всички, които създават предпоставки за ПТП и са заплаха за останалите участници в движението, посочват от полицията.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share