Официално: Мик Шумахер ще кара във Формула 1

Официално: Мик Шумахер ще кара във Формула 1

Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик Шумахер, ще участва в надпреварата като част от отбора на „Хаас“ през следващия сезон, съобщиха от тима.

От „Хаас“ потвърдиха, че са подписали договор с Мик Шумахер ден, след като обяви, че Никита Мазепин ще бъде пилот на отбора от догодина.

Шумахер е подписал дългогодишен контракт с „Хаас“, но точната дата не е посочена. Той ще вземе участие в състезанието на Голямата награда на Абу Даби, което ще бъде последен кръг от настоящия сезон.

„Щастливи сме да съобщим, че сме подписали договор с Мик. Твърдо вярвам, че той заслужава опит във Формула 1 заради резултатите. Продължаваме да вършим чудесна работа за осигуряване на дългосрочно развитие на отбора и очакваме с нетърпение да видим как Мик ще допринесе за това както на пистата, така и извън нея“, заяви изпълнителният директор на „Хаас“ Гюнтер Щайнер.

„Мисълта, че ще се състезавам през следващия сезон на Формула 1, ме прави изключително щастлив. Просто нямам думи. Благодаря на „Хаас“ и „Ферари“, че ми вярват. Също искам изразявам любов към родителите си – те знаят, че им дължа всичко. Винаги съм вярвал, че мечтата да вляза във Формула 1 ще стане реалност“, заяви Мик Шумахер.