От оргазъм до оргазъм – колко време им е нужно на мъжете?

От оргазъм до оргазъм – колко време им е нужно на мъжете?

Дори най-младите и способни мъже имат нужда от поне няколко минути (и вкусен сандвич), за да рестартират системите си след достигане на оргазъм. Оказва се обаче, че при някои този период може да продължи до няколко дни, пише lifestyle.bg.

След оргазъм, цялата нервна система минава на нов режим на работа. През повечето време от живота ни нервната ни система работи под лозунга „бий се или бягай“, но след оргазъм влизаме в „почивай и обработвай“. Този режим се включва, когато спим или когато сме в дълбока медитация. Мъжкият организъм започва да освобождава повече серотонин и пролактин, а тестостеронът и допаминът спадат.

Ако нивата на пролактин се запазят по-ниски, мъжът може да се впусне в нов сеанс по-скоро. Тук важна роля играят нивата на стрес, цялостните нива на енергия, употребата на алкохол и наркотици, както и приема на антидепресанти.

Твърди се, че след тридесетата годишнина мъжете започват да имат нужда от по-дълга почивка между оргазмите си. А сандвичите продължават да са актуална междинна закуска до края на живота на мъжа.