От какво да се пазим по време на лунно затъмнение

От какво да се пазим по време на лунно затъмнение

Последното лунно затъмнение за тази година – четвърто поред, ще бъде на 30 ноември. Тогава полусянката на Земята ще падне върху 85% от лунния диск, уточниха от Московския планетариум.

Луната ще е само в частична сянка и затова няма да има червеникав оттенък. Лунните затъмнения са при пълнолуние, когато Земята е на линията между Слънцето и Луната. Ако естественият ни спътник влезе в конуса на земната сянка, настъпва пълно затъмнение. Ако навлезе в полусянката – затъмнението е полусенчесто.

В такъв ден психиката на човек е силно превъзбудена и лесно се повлиява от странични емоции и внушения. Затова ограничете негативните влияния, избягвайте затормозяващи места и ситуации. Ако е възможно, не излизайте много често навън, не гледайте в небето, не се опитвайте да разгледате затъмнението, съветват специалистите.

Избягвайте негативните емоции, скандали и напрежения, не изпитвайте никакви нехармонични чувства. Не спорете, не осъждайте, не обсъждайте, бъдете максимално тихи и смирени.

Не се препоръчва и да спите през деня, по време на затъмнението, защото се смята, че човек по време на сън е доста уязвим и незащитен от влиянието на негативни сили.