Отровен газ, бой, кражби и тормоз в междусъседска война

Жилищна кооперация на ул. „Братя Търневи“ 3A в Пловдив се тресе от междусъседски скандал, който продължава вече повече от 2 години.

За това алармира пред „Марица“ Стоянка Пищялова, която твърди, че е потърпевша и главна мишена на постоянен тормоз от страна на съседите си. Става въпрос за едно семейство на нейния трети етаж и още две на следващия. Там живеят бивш полицай, бивши земеделци – пенсионери, както и военен летец с детето и жена му.

От своя страна въпросните съседи твърдят, че те са потърпевши от поведението на Стоянка. Пред екипа ни се разигра на живо тежка свада, съпроводена с обиди, клетви и закани. „Да ти изсъхнат ръцете!“ и „Свиня долна!“ се чуваше от едната страна, а от другата – „Чироз!“ и „Шизофреничка!“.

Първото и най-страшно действие, от което се оплаква Стоянка Пищялова, е денонощното пускане на отровен газ по тръбите и всички възможни отвори на дома й – в банята, кухнята и т.н.

„Спя на ​отворено през нощта, отварям всички възможни врати и прозорци. Замръзвам и ме е страх, тъй като съм сама, но в дома ми има отрова. През деня не се диша, езикът ми е зелен от отровите“, споделя тя.

Пловдивчанката е атакувана и от денонощен силен шум, според нея нарочно

„Над главата ми, в спалнята, се чува отвратително стържене. Има шум от виене на бормашини, винтоверт, хвърляне на инструменти по плочките, въртене и пилене на нещо си, непрестанен лай на кучета. Това е убийствен шум за мозъка. Всичко това започва вечер от 21 до 7-8 часа сутринта, съпроводено с диви викове, крясъци, свирене със свирки, чудовищен смях с цяло гърло. При направена забележка от моя страна ми бе отговорено „Като не ти харесва, отивай си на село в кочината!“, разказва още тя.

Други от комшиите й пък всяка вечер посрещали гости – от 21 до 6-7 часа сутринта, на терасата отвън.

Тя обвинява съседите и в кражба на личните й вещи

„Изрязали са вратата ми, около патрона, за да могат да присвоят моите вещи. Намерили са ключовете ми и са си извадили копия. Установих хиляди кражби и продължавам да откривам. По-ценни за мен и събирани през целия ми съзнателен живот са комплекти чинии и чаши, корнизи за баня и пердета, стари сопотски ножове, дръжки и брави за врати, скъпи тигани, тави, картини, вази, спално и дамско бельо, луксозни чорапогащи. Ровили са по компютъра ми, на който няма интернет, изтрили са 6 филма и са търсили инсталирани камери. Наполовина са останали и важни документи“, изброи Стоянка.

„Няколко пъти през нощта ми е натискана дръжката на външната врата, многократно, докато аз съм вътре, са опитвали отвън да ми отключат вратата“, разказва преживяното тя. Твърди също, че съседи се нахвърлят да я бият.

„Три пъти един от съседите ме е удрял с тежката му лапа на разярен звяр.

Веднъж ме хвана за гърлото и ме души около 5 минути

Крещеше и викаше като луд, тъй като го нарекох крадец“, сподели пловдивчанката и допълни, че прави маркировка на дръжката на вратата си от страх, като така разбира дали някой е опитал да влезе в жилището й.

Стоянка твърди, че съседите й направили размяна на партидните номера на електромера и водомера така, че тя плаща високите сметки на един от тормозителите. Подавала е жалби и сигнали до всевъзможни институции, включително полиция, съд и прокуратура, но досега никой не се е задействал и не й е помогнал да разреши проблемите си.

Съседите разказаха, че не Стоянка, а именно те са жертви на тормоз. „Тя е луда, шизофреничка, не ни оставя на мира. Обвинява ни в кражби, тровене. Това са абсолютни глупости. По цял ден разиграва грозни сцени, търси за какво да се заяде, вика по коридорите. Тъй като няма пари, се чуди какво да измисли, да ни съди и да изкара някой лев. Доколкото научих, е съдила двама за 50 000 лв.“, коментира възрастна жена, която живее над апартамента на Пищялова. Друг от съседите на четвъртия етаж коментира, че живее в чужбина и се връща за по няколко седмици. „Тук съм за кратко, все се карат за нещо, тук става ад. Не взимам страна, тъй като не живея тук, но скандалите вдигат във въздуха цялата кооперация“, каза той.