Отпушват кръстовището на „Каблешков“ и „Костенски водопад“ до 22 октомври

Отпушват кръстовището на „Каблешков“ и „Костенски водопад“ до 22 октомври

Изпълнен е вторият пласт от асфалтовата настилка по южното платно на бул. “Тодор Каблешков“ в София в участъка от бул. “България“ до ул.“Костенски водопад“. Изградени са нови инженерни мрежи, улично осветление, контактна мрежа и др. Довършва се изпълнението на кръстовището с ул.“Боянски водопад“. Очаква се дейностите там да приключат до 22 октомври. Това стана ясно при инспекция на кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от „Московска“ 33.

Разширението на булеварда, който е един от най-натоварените в столицата, е важно за извеждането на трафика от центъра на града. С цел по-малко затруднение в придвижването и осигуряване на връзки с прилежащите жилищни квартали строителните дейности се извършват на етапи в определени участъци.

Работи се по изграждане на разширението на бул.“Тодор Каблешков“ от ул. „Боянски водопад“ до ул. „Луи Айер“. Изпълняват се дейности на цялото кръстовище с ул. „Боянски водопад“, като успоредно се полагат новопроектирани инженерни мрежи – газопроводи, топлопроводи и др., необходими за енергийното обезпечаване на близки сгради.

След отваряне на кръстовището на ул. „Боянски водопад“ за 2 седмици се предвижда да бъде изпълнено и кръстовището на бул. „Тодор Каблешков“ и „Костенски водопад“, както и да се довърши пътното платно на булеварда до ул. Деян Белишки“.

Успоредно с това започнаха дейности в северната част за изграждане на нови електроинженерни мрежи в участъка от ул. “Делян Белишки“ до ул. “Луи Айер“, които ще продължат следващата седмица до ул. „Костенски водопад“, но без да се пречи на движението.

Рехабилитацията на северното пътно платно на булеварда в участъка от бул. “България“ до ул.“Делян Белишки“ ще се извърши при благоприятно време през следващия строителен сезон.