Откриха изчезнала българка в Германия, гласили я за проститутка

18-годишната Ивелина, която от 25 септември бе в неизвестност в Германия, е открита, съобщиха нейните близки, цитирани от Про Нюз Добрич.

Девойката е открита на над 500 километра от града, където живее. Вчера роднините й са я прибрали и тя е дала показания в полицията. Обяснила, че мъжът, който я е отвел, опитал да я склони да проституира. Той я изоставил без пари на автогарата във Франкфурт на Майн.

Ивелина Иринова Найденова живеела в немския град Ноймюнстер. Преди месец навършила 18 години. Доскоро учила, от два месеца работи. „Не е момиче, което да се занимава с наркотици, с лоши хора”, сподели живеещият в Германия Валери Стефанов, който преди дни съобщи за изчезването на момичето.

За последно Ивелина била видяна на 25 септември – била на рожден ден в град Кил, на около 30 километра от Ноймюнстер. Нейна приятелка разказала, че на сутринта след рождения ден Ивелина се качила на колата на мъж от добричкото село Сливенци, който живее в Кил. След два дни близките на Ивелина подали сигнал за изчезването й в полицията.

„Ивелина Найденова, която е навършила 18 години преди един месец, има пълни права над себе си да реши с кого ще контактува. Кенан не върти такъв бизнес, в което вие се съмнявате, а работи във фирма като шофьор и монтьор на ТИР-ове“, заяви Сузана Ивелинова, която обясни, че е негова майка. Отрече, че е в Щутгарт, каквато беше първоначалната информация. Твърди, че е в Гърция, където управлявала фирма за обувки.

„Аз и синът ми от над 10 години имаме фирми, които са действащи в Гърция“, твърди жената. Бащата на Кенан пък поиска извинение, тъй като синът му не карал скъп Мерцедес, а червено фиатче с две врати. Не беше даден обаче отговор на въпросите къде е момичето, защо е тръгнало с Кенан, защо Ивелина отказва да има връзка със семейството си и т.н.

Снощи Ивелина е била открита във Франкфурт на Майн. Познати са я видели на улицата до автогарата и са я прибрали, защото била гладна, без пари. Обадили се на семейството да я приберат. Днес се е върнала в Ноймюнстер, където е дала показания в полицията. „Пред полицията обяснила, че след рождения ден помолила Кенан да я прибере вкъщи. Качили се в колата, но вместо в Ноймюнстер, той я откарал в Нюрнберг, което е на 720 км“, разказа Валери Стефанов.

„Два дни са били там. Той я навивал да работи за него. Но, тя не се съгласила. Искала да се върне вкъщи“, казват близки на момичето. Тогава пристигнала и жена, с която откарали Ивелина в Берлин. Там опитали да й извадят документи, за да може да работи, но не успели, тъй като личната й карта е с изтекъл срок. Ивелина обяснила, че след публикации в България за изчезването й Кенан започнал да се притеснява и я закарал във Франкфурт, където са оставили на автогарата.

„Предстои полицията в Ноймюнстер да издирва мъжа и жената“, каза Валери. По повод твърденията на близките на Кенан, той коментира, че, ако всичко е било наред, мъжът нямало да се крие. Днес дори поискал Валери да изтрие публикацията, след като Ивелина вече е намерена.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share