„Островът на Тито“: Освен красивите плажове има и бункери

„Островът на Тито“: Освен красивите плажове има и бункери

Посетители от цял ​​свят, които искат да научат малко повече за миналото на този остров, изследват оръдия, бункери и изоставени скривалища.

Бреговата линия, красивите плажове и чисто тюркоазено море са причините, поради които CNN преди няколко години препоръча хърватския остров Вис като туристическа дестинация за посещение.

Освен естествената красота, този остров предлага на туристите и прекрасна история, т.е. свидетелства от миналото.

Подредени каменни стълби водят до пещерата на Тито. Входовете са частично изградени и има изкуствена светлина за гледане.

Една от основните характеристики на тези пещери е военното съоръжение, което се намира точно там, така че е истинска туристическа атракция за много посетители, но и за историци.

Първоначално считана за призрачна пещера, по-късно пещерата е кръстена на Йосип Броз Тито, който посещава острова през 1944 г. и решава важни политически въпроси.

Тук можете също да преминете през тунелите, за да стигнете до разкопките по целия остров, които свидетелстват за съществуването на бази на югославската армия.

Островът предлага и 30 различни военни съоръжения, включително едно от най-посещаваните – ракетна база.

„Това беше огромна ракетна база с впечатляващ комплекс от тунели и бункери, които бяха подготвени в случай на инвазия“, съобщават медиите.