Оставиха зад решетките двама 16-годишни грабители на 87-годишна жена

Две 16-годишни момчета от Казанлък остават за постоянно зад решетките по искане на районната прокуратура , която работи по два аналогични случай на улични грабежи при които жертвите са жени.

Първият случай е от 2 декември, при който непълнолетният и наскоро осъден на пробация Славчо Тихомиров е бил задържан по обвинение в нападение над 87-годишна жена с цел грабеж по една от улиците в жк „Изток“.Жертвата е била нападната в гръб, повалена била с юмрук на тротоара, след което крадецът отмъкнал пазарска чанта с покупки и портмоне, в което имало 22 лева и лична карта. Нападателят избягал в междублоковите пространства. Часове по-късно добре познатият на криминалистите младеж е открит при опит да продаде на вехтошар портмонето като междувременно похарчил задигнатите пари, а личните документи захвърлил край кошове за смет.

Задържаният е познат на криминалистите, формално се водел че е ученик, но от месеци не бил виждан в школото. Запознати твърдят, че родителите на Тихомиров заминали преди повече от две години в чужбина като са го оставили на грижите на баба и дядо. Вторият грабеж е бил осъществен от напусналия само преди месец килията Нешо Страхилов , който нападнал по улица „Княз Александър Батенберг“ 58-годишна жена. Задигната е била торбичка с намиращи се в нея мобилен телефон, дебитна карта и портмоне с 20 лева.

Запознати с кримибиографията на Нешо уточняват, че първата му присъда била постановена по времето, когато няма навършени 15 години, следващата, за която е бил оставен в затвора за 6 месеца била извършена съвместно с малко по-големия му брат.

И двамата улични грабители са от казанлъшкия населен предимно с роми квартал „Кармен“.

Статистиката на престъпленията от региона сочи, че рязко е паднала възрастта на извършителите на все по-дръзки грабежи , чийто жертви обикновено с възрастни мъже и жени.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share