Оставиха в ареста шофьора, убил човек до Пловдив и избягал

Пловдивският апелативен съд остави в ареста 46-годишния Дилян Лазаров, който на 5 февруари т.г. на пътя Пловдив-Пещера уби пешеходец и избяга. Инцидентът стана край Йоаким Груево.

Съдът прецени, че макар и в начален етап на разследване органите на досъдебното производство са събрали достатъчно доказателства, от които да се направи извод за наличието на обосновано подозрение за съпричастност на Лазаров към деянието.

Апелативният съд прие, че има опасност при по-лека мярка, той да извърши престъпление. След катастрофата Лазаров напуснал местопроизшествието и направил опит за заличаване на следите по колата си. Изпратил съпругата си да закупи резервни части и инсценирал след това катастрофа, за да изглежда, че щетите са причинени от удар в пътен знак.

Предстои органите на досъдебното производство да изяснят механизма на причиняване на инцидента. За това съдът потвърди определението на Окръжния, като обосновано и законосъобразно.

Съдебният акт на Апелативния съд е окончателен и не подлежи на обжалване и протест.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Previous post Куман хвали ПСЖ, Почетино се радва за Мбапе
Next post Ценко Чоков губи 153 имота и коли за над 3 млн. лв.?