„Особено значими“ – нови изключения от карантината за пътуващи за Англия

Англия обяви нови изключения от карантината за „особено значими“ пътуващи бизнесмени, представители на сценичните изкуства, журналисти и някои други групи, което означава, че те могат да не се изолират след пристигане на английска територия, предадоха световните агенции.

„От 4.00 ч. по Гринуич (6.00 ч. българско време) в събота, на 5 декември на особено значимите пътуващи бизнесмени повече няма да се налага да се самоизолират, ако се връщат в Англия от страна, изключена от списъка от държави, с които са установени транспортни коридори. Това ще позволи повече пътувания и подкрепа за икономиката и заетостта“, написа днес в туитър британският министър на транспорта Грант Шапс. Той каза, че въпросните бизнесмени трябва да отговарят на определени условия, предаде БТА.

„Някои дейци на изкуството, членове на телевизионни снимачни екипи, журналисти и елитни спортисти, с които неотдавна са били сключени договори, също ще ползват изключенията, ако отговарят на определени критерии“, добави министърът и обеща, че правилата скоро ще бъдат публикувани на сайта за правителствена информация.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share