Описаха последните минути от живота на човек, смъртта се оказа…

Описаха последните минути от живота на човек, смъртта се оказа…

Умирането е много „приятно“ и този процес може да се нарече „мирен“. Това твърди д-р Сам Парния, директор на интензивното отделение и реанимацията в NYU Langone School of Medicine, Ню Йорк сити.

Специалистът каза още, че много хора, които са били между живота и смъртта, твърдят, че са виждали своите починали роднини, пише zdrave.to.

В същото време ученият добави, че на първо място смъртта не е сензация, а напълно естествен физически процес. Мозъкът на умиращия спира да получава кръв, наситена с кислород, което води до разединяване на вериги, важни за работата му. В резултат на това човек напуска този свят и съзнанието му бива напълно изключено.

Всички жизнени процеси в тялото спират след спиране на сърцето, което престава да доставя кръв не само на органите, но и на мозъка. Човекът спира напълно да се движи, което показва настъпването на смъртта.

Д-р Парния каза, че има определен психичен процес. Хората, които веднъж са изпитали приближаването на смъртта, могат по-късно да започнат да се стремят към нея отново. Когато човек умре, преживяването става приятно за повечето хора. Ученият твърди, че този процес е удобен и спокоен, затова много хора отново искат да изпитат онези емоции и усещания, които вече са изпитали.

Хората, които имат преживявания, близки до смъртта, съобщават, че са усетили топла и ярка светлина, която ги привлича като магнит. Експертът добавя, че онези хора, които специалистите са успели да спасят преждевременно, са казали, че не са искали да се връщат към живота.