Оперираха успешно затворника с тумор, по-голям от футболна топка

Оперираха успешно затворника от Софийския централен затвор Румен Й., който имаше на главата туморно образование, по-голямо от футболна топка. Лекарите започнали да обръщат внимание на лишения от свобода едва тогава, след като стана известна драмата на човека в медиите.

Румен искал да премахне злокачественото образувание в „Токуда“ и заплатил сума около 200 лева за прегледи и изследвания, но заради 520 лева PCR тестове на полицаите, които трябва да го пазят по време на хирургическата интервенция, операцията е отказана и на затворника е съобщено, че ще го режат в МВР болница. Той се свърза с медията ни и категорично отказа да легне под ножа във ведомствената болница.

Веднага след публикациите лекарите започват да обръщат внимание на Румен. След като 3 месеца никой не се е заинтересувал от него и здравето му, на следващия ден след материала в медията ни – затворникът е извикан за преглед.

От МВР болница пък са казали, че не са в състояние да извършат тази операция. През нощта докато спи, огромният тумор се спуква, всичко в килията става в кръв и гной. Румен е закаран по-спешност в болница, после транспониран до „Токуда“, където е извършена успешна операция. До седмица се очаква затворникът да бъде върнат в пандиза в столичния квартал „Банишора“, а по-късно ще бъде изпратен за Гърция, където трябва да излежава присъда за трафик на хора.

„Много хора издъхнаха на операционната маса, хубаво е, че му обърнаха внимание и всичко завърши успешно“, доволни са пред Lupa.bg приятелите на Румен.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share