Опасна сграда всеки момент ще цопне в язовир „Искър“

Всеки момент в язовир „Искър“ може да падне опасна сграда, а септична яма, която е на метри от водоема при дъжд прелива. И двете се намират в местността „Щъркелово гнездо“.

Двата имота са на две държавни дружества, собственост на Министерството на младежта и спорта. Въпреки издадено предписание опасната сграда да бъде обезопасена и премахната, то не е изпълнено вече две седмици след като срокът за това е изтекъл.

В базата на „Сердика спортни имоти“, точно на брега на язовира, е разположена постройка, която навремето е била кафене. Тази сграда е готова да падне всеки момент директно в язовира. Изградена е от плоскости, които са канцерогенни, така че замърсяването е неизбежно.

В писмо до „По света и у нас“ от район „Панчарево“ информират, че за опасната сграда при тях има два сигнала. Направили са проверка и са установили, че тя се самосрутва, като процесът е силно изразен точно в частта, граничеща с водната площ на язовира. От районната администрация са дали на собственика – „Сердика спортни имоти“ 14-дневен срок да обезопасят сградата и да предприемат действия по нейното премахване. Документите са връчени на дружеството на 17 август, а срокът е изтекъл на 1 септември. На 15 септември, очевидно още нищо не е направено, съобщава БНТ.

Previous post Кола виси опасно от скалите край Тюленово, на косъм да падне в морето
Next post Царево иска възмездие за съдия Москова и д-р Йорданова, положиха праха им в една урна